Valkenvoortweg 31, 5145 PM Waalwijk 0416391394 0620710292 info@waleuk.nl

Speelboerderij incl. Horeca geopend vanaf 2e paasdag t/m 30 september 2024 maar wel gehele jaar op aanvraag open voor feestjes/uitjes!

Kampeerseizoen is vanaf 6 april 2024 (tevens Open Camping Dag) t/m 30 September 2024

De buffelfarm van Waalwijk

Buffelfarm Waleuk WaalwijkBuffelfarms zijn steeds populairder geworden in Nederland en Europa. Steeds meer mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en zoeken naar alternatieven voor traditionele vleesproducten. Buffelvlees is een van deze alternatieven en wordt vaak geprezen vanwege de hoge kwaliteit en de voordelen voor de gezondheid.

Buffelproducten zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Buffels zijn grote, krachtige dieren die voornamelijk in Azië en Afrika voorkomen. Hun huid, vlees en hoorns zijn allemaal waardevolle bronnen die kunnen worden gebruikt voor verschillende producten.

Bekende buffelproducten

Een van de meest bekende buffelproducten is buffelleer. Het is duurzaam, sterk en waterbestendig, wat het ideaal maakt voor het maken van schoenen, tassen en jassen. Buffelleer wordt vaak gebruikt in werkkleding en laarzen, omdat het bestand is tegen slijtage en scheuren.

Buffelvlees is ook een belangrijk product dat wereldwijd wordt gegeten. Het heeft een unieke smaak en textuur die vergelijkbaar is met rundvlees, maar toch anders. Buffelvlees is magerder dan rundvlees, waardoor het een gezondere optie is voor mensen die op hun dieet letten.

Buffelvlees is gezond en duurzaam

Buffelvlees is rijk aan eiwitten en bevat minder vet dan bijvoorbeeld rundvlees. Ook bevat buffelvlees veel ijzer en andere belangrijke mineralen. Een ander voordeel van buffelvlees is dat het vaak afkomstig is van vrije uitloopbuffels die op natuurlijke wijze worden gehouden. Dit betekent dat buffelvlees duurzaam is geproduceerd en dat de buffels een goed leven hebben gehad.

Het alternatief voor rundvlees

Buffelvlees is een heerlijk en voedzaam alternatief voor rundvlees en varkensvlees. Het is rijk aan eiwitten, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen, en heeft een unieke smaak die moeilijk te weerstaan is. Als u op zoek bent naar een duurzamer en gezonder alternatief voor traditioneel vlees, dan is buffelvlees misschien wel iets voor u. En waar kunt u beter terecht voor vers buffelvlees dan op een buffelfarm?

De bekenste buffelfarm in de regio

Op onze buffelfarm worden buffels gehouden voor hun vlees en andere producten. In Nederland zijn er verschillende buffelfarms te vinden waar u terecht kunt voor verse buffelproducten. Eén van de bekendste en meest geliefde buffelfarms in de regio is de Buffelgaard. Deze boerderij, gelegen in Genderen, is een echt familiebedrijf dat vanaf 2019 buffels houdt en buffelvlees verkoopt, dit is de broer van Pieter die naast het runnen van de camping ook buffels houd voor het vlees.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

BuffellogoBij Buffelgaard en bij Waleuk staan duurzaamheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel. De buffels worden op een diervriendelijke manier gehouden en gevoed met natuurlijke voeding. De boerderij werkt met een gesloten kringloop, waarbij alles wat de buffels produceren op de boerderij wordt hergebruikt.

Zo worden de mest en het strooisel gebruikt om het land te bemesten. De buffels bij Waleuk worden gevoederd met de mais die wordt gehakseld als het grote maisdoolhof er klaar voor is.

De gezondere keuze

Buffelvlees is een heerlijk alternatief voor traditioneel rundvlees. Het vlees is van nature mager en bevat minder vet dan rundvlees, waardoor het een gezondere keuze is voor wie op zijn of haar voeding let. Daarnaast heeft buffelvlees een rijkere smaak en is het ook nog eens gemakkelijk te bereiden op de barbecue of een smoker.


svr kamperen bij de boer

Vernieuwd logo onderaan website

100procent Kidsproof KidsproofVakantie


Kom, Zie, Beleef & Geniet Heerlijk BINNEN & BUITEN  van WALEUK Waalwijk!

Je bent van Harte Welkom bij Waleuk,
Groeten Esther van Gardingen & Pieter Verschure

 Waleuk
 Valkenvoortweg 31
 5145 PM Waalwijk
 06 - 20 71 02 92
 B.G.G 0416 - 39 1394

Onze andere websites:
Gemakbak.nl
Portaalbak.nl